Nieuws rond Arty

Wat een moeilijk start had ‘Arty’. Je zult maar verschijnen in een periode dat alle boekwinkels op slot moeten. De reclamejongens kreunden: boekbeurzen gingen niet door en op pad naar de boekhandel om dat beeldschone boek te laten zien? Vergeet het maar. Alles zat dicht. En dat zit het nog steeds, behalve dan op afspraak.
Wat is er te vertellen over de boekpresentatie? Niets. Die ging niet door. Lezingen werden geschrapt. Kansen gingen in rook op.
Wat was er dan wel? Interviews met Henriëtte de Smet. De auteur van ‘Arty’. Henriëtte straalde, sprankelde, vertelde over drijfveren, over vrouwenrechten die zo zwaar bevochten waren aan het eind van de vorige eeuw. En over hoe gaaf het is om juist in die periode een vrouw te portretteren. Henriëtte verhaalde van alle research die vooraf ging aan ‘Arty’. Want de romantiek is belangrijk, maar zeker ook de historische achtergrond. Interviews met Henriëtte verschenen in allerlei regionale kranten, het boek kwam in de meeste televisiegidsen en in de leesrubriek van weekblad Margriet. Laten we die positieve aandacht nu eens lekker naar voren schuiven. Want ‘Arty’ verdient die aandacht zo.
En de bibliotheek kocht ‘Arty’ in. Dat is fijn, want die zijn ook al ik weet niet hoe lang gesloten. Dus je kunt Arty lenen. Of aanvragen! En kopen natuurlijk, als boek of als eBook. Arty dus. Van Henriëtte de Smet. Een boek dat je gelezen moet hebben. Een boek waar wij bij Iskander ontzettend trots op zijn!