In de Bosjes in de bioscoop

In de bosjes in de bios?

“Als er dan toch een boek komt, dan ook een feestje”, vindt Merel. Bij de presentatie van Amsterdam Wildlife (2015) in Tuschinski zetten Martin en Merel de hele Reguliersbreestraat op z’n kop door de enorme toeloop. De hele zaal zat vol mensen in natuuroutfit; pantervellen, tropenhelmen, vishengels, rubberlaarzen, ik heb van alles langs zien komen.
Waar gaan we In de bosjes vieren? In Eye. Denken we. Noteer maar alvast. Zaterdag 28 september. Op twee verschillende tijdstippen. Misschien wel drie. Wordt vervolgd.
“En dan kunnen we Haring in het IJ vertonen! Die heeft nog nooit in de bioscoop gedraaid”, bedenkt Merel.
Mooi idee. De film waar het allemaal mee begon. Om een boek te vieren. Dat boek is dan natuurlijk gesigneerd. En er zit een klein cadeautje in uit de Amsterdamse stadsnatuur. Kan je daar die schrijvers feliciteren. Die daarna weer verder gaan met filmen, want ze zijn druk bezig met ‘Amsterdam Wildlife by Night’, over de Amsterdamse stadsnatuur bij nacht. Door dit boek kunnen ze daar weer geld in steken en zo blijven ze bezig in een oneindige reeks projecten, maar ja, wie klaagt daarover zolang ze daarbij feestjes vieren?
Het boek wordt nu gedrukt. Straks gaan de persberichten eruit, de mailing, de uitnodigingen.
En ja, je kunt erbij zijn. In Eye.
Je kunt ook het boek bestellen. Gesigneerd en wel, mét cadeautje!
Hou de site in de gaten en je mailbox en je socials.
Want we zien je straks graag. In de bosjes.
Ik ben die moeder, die door dit project grijs is geworden. Dus vergeet niet mij ook te feliciteren, hè?
Tot gauw!

Marjan van den Berg